Тамара Коблик

Ціни на черешню знову рекордно зростуть

Через дощі, які зараз накрили всі регіони України, сорт черешні «Валерій Чкалов» може виявитися невисокої якості. При цьому дешевою вона все одно не буде, кажуть аналітики

У середині травня, коли на українському ринку почала з’являтися черешня, ціни на цю ягоду ошелешили українців. У червні вони знизилися до двозначних, але все ж таки залишаються високими і недоступними для більшості громадян. При цьому в другій половині червня прогнозують нову хвилю подорожчання черешні та одночасно зниження якості ягоди. Такими прогнозами поділилися аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Нинішнього року українцям низьких цін на черешню чекати не варто, оскільки основний регіон її вирощування залишається в окупації. Тож знаменитої мелітопольської черешні на ринках не буде. Натомість доведеться задовольнятися імпортною черешнею та врожаєм з неокупованих територій.

Після три і чотиризначних цін на цю ягоду, що потрясли українців в середині травня, до початку літа вартість ягоди знизилася. Терміново збивати ціни довелося навіть імпортерам, оскільки попит на ягоди із тризначними цінниками виявився надто млявим. Причому тут відіграла роль не лише ціна, а й те, що багато основних споживачів черешні, жінок і дітей, зараз знаходяться за кордоном.

З появою вітчизняних ранніх сортів черешні ціни на ягоду знизилися на початку червня до 60-90 грн/кг, проте якість ягоди залишає бажати кращого.

Зараз настав час дозрівання пізніших сортів. З дня на день на ринок піде масово сорт “Валерій Чкалов”. Це велика та соковита ягода, яка завжди приваблює покупців. Однак через дощі, які зараз накрили всі регіони України, навіть ця ягода може виявитися невисокої якості. При цьому дешевою вона все одно не буде, кажуть аналітики.

Дивіться також: Корисна і дорога: скільки коштує лохина на ринку в Тернополі (відео)

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео