Цьогоріч у школах Тернопільщини зменшиться кількість учнів

Загалом у області функціонуватиме 1219 шкіл, які навчатимуться за різними формами – очною, змішаною, дистанційною

фото з відкритих джерел

Цьогоріч у школах Тернопільщини навчатимуться близько 225 тисяч учнів. Це приблизно на дві тисячі менше, ніж минулого року. Тоді їх було понад 227 тисяч. Про це під час брифінгу повідомила директорка Департаменту освіти Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома.

Загалом у області функціонуватиме 1219 шкіл, тоді як у 2023 році їх було 1241. Це пов’язано з тим, зменшилася  кількість учнів у закладах дошкільної та середньої освіти.

Ми розуміємо, що кількість здобувачів освіти зменшилась більш, ніж на 2 тисячі. Це велика кількість, але я також хочу зауважити, що цьогоріч на дистанційній, сімейній та екстерній формі навчатиметься 6546 школярів. Ці учні не відвідують наші навчальні заклади, тож велика кількість класів буде скорочена, – зазначила вона. 

Із 1 вересня школи області навчатимуться за різними формами. 482 –  очно, 89 – за змішаною формою, 4 – за дистанційною.  Наразі захисними спорудами заклади загальної середньої освіти забезпечені на 99%, дошкільної освіти на 96%, фахової, вищої, пердвищої – на 100%. 

Що стосується тих закладів, що працюватимуть дистанційно – це ті, де укриття розташовані на першому поверсі, поруч немає місця, де можна організувати захисну споруду, а у самому закладі немає підвальних приміщень. Якщо місцеві органи влади вирішать питання із встановлення габіонів (укріплювальна конструкція – ред.), то в нашій області усі заклади будуть вчитись або в очному,  або змішаному форматі, – каже Ольга Хома. 

До слова, Тернопільщина посідає 3-тє місце в Україні за результатами Національного мультитесту. Завдяки таким показникам освіта в нашій області розвивається та дає хороший приклад іншим регіонам, додає директорка обласного Департаменту освіти. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео