День вегана святкували у Тернополі (фоторепортаж)

Міжнародний день вегана щорічно прийнято відзначати 1 листопада, починаючи з 1994 року. Саме в цей день святкують річницю члени першої «Веганської спільноти», утвореної 1944 року у Великобританії.

Цього дня проводяться заходи та акції, присвячені веганам і веганізму. Вчора у «Бункермузі» відбувся семінар - майстер-клас з приготування веганських смаколиків, на який завітало чимало прихильників веганства і самих веганів. Проводив захід тернополянин Володимир Сова.

unnamed-1
unnamed-1

- Я відкрила для себе суто виготовлення смаколиків, які прирівнюються до енергетичних батончиків, але судячи з манери викладу промовця, то не зрозуміла, яку ідею він хотів донести, - ділиться пані Світлана Максимюк, учасник майстер-класу.

unnamed-11
unnamed-11

Одна з слухачок – Ірина вважає, що такі заходи повинні доносити ідею для людей, а не переконувати їх, як це було вчора. Але дівчина каже, що для себе почерпнула окрему інформацію і частково зацікавилась таким способом життя.

unnamed
unnamed

unnamed-12
unnamed-12

unnamed-10
unnamed-10

unnamed-9
unnamed-9

unnamed-8
unnamed-8

unnamed-6
unnamed-6

unnamed-3
unnamed-3

unnamed-4
unnamed-4

Для довідки:

Веганізм (веганство) - це певний спосіб життя, який характеризується надзвичайно ретельним вегетаріанством. Вегани — прихильники веганізму — харчуються і користуються тільки рослинними продуктами, без жодних компонентів тваринного походження.

Слово «веган» утворив Дональд Вотсон із перших трьох і двох останніх букв англійського слова «vegetarian» (українською «вегетаріанець», «вегетаріанський»). Цей термін стало вживати «Веганське товариство», засноване Вотсоном.

Вегани - це надзвичайно ретельні вегетаріанці, які не тільки вилучили зі свого раціону м'ясо та рибу, але й будь-які інші продукти тваринного походження — яйця, молоко, мед тощо. Вони не носять одягу зі шкіри, хутра, вовни, шовку та навіть не користуються продуктами, які тестувалися на тваринах.

До того ж самі причини відмови можуть бути різними, але головна – відверте небажання бути причетним до вбивства тварин і жорстокого поводження з ними.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео