Ростислав Фук

Дорожники Тернопільщини готуються до снігопаду

Водіїв просять зважати на погіршення погоди

Тернопільщина готується до снігопаду. 6-7 січня прогнозують перехід дощу у мокрий сніг та зниження температури, що може призвести до утворення ожеледиці, повідомляють у пресслужбі служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

Дорожники доручили підрядним організаціям підготувати спеціалізовану техніку. Обробляти протиожеледною сумішшю та очищувати проїзну частину доріг вони будуть згідно з алгоритмом воєнного часу.

Насамперед – міжнародні та національні автошляхи, якими проходять важливі логістичні маршрути для перевезення вантажів стратегічного значення. У нашій області це коридори М-19, М-30, М-09, Н-18 та Р-41.

Просимо водіїв зважати на погіршення погодних умов та підготувати транспортні засоби. Неухильно дотримуйтеся правил дорожнього руху, а передусім – безпечної швидкості руху. Зважайте на сильні пориви вітру, та не залишайте свої транспортні засоби поблизу зелених насаджень, – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі автомобільних доріг області кажуть, цієї ночі стихія повалила на державні дороги області кілька великих дерев. На щастя, ніхто не постраждав, а дорожники оперативно прибрали їх з проїжджої частини.

Водіїв вантажівок просять надавати пріоритет у русі снігоприбиральній техніці та користуватися майданчиками, щоб перечекати негоду. Знайти їх допоможе мапа: https://bit.ly/Mapa_Maydanchyky_vidstoyu_Te

У Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології розповіли про погоду на вихідні:

7 січня: Хмарно. Вночі невеликий сніг та мокрий сніг. Вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно – західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 0 – 5° морозу, вдень 0 – 5° тепла.

8 січня: Хмарно. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно – східний, 7 – 12 м/с, вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла.

Нагадаємо, 5 січня на автодорозі М-19 Доманове-Тереблече, неподалік міста Копичинці Чортківського району, через сильні пориви вітру на проїжджу частину впало декілька дерев

Фото стокове

Вибір читачів за тиждень

Відео