Ростислав Фук

Ексдиректора підприємства на Тернопільщині підозрюють у розтраті чужого майна на понад 17,5 млн грн

За даними слідства, одна з компаній уклала з приватним підприємством договір про зберігання зерна ріпаку для подальшого перероблення на ріпакову олію

Під процесуальним керівництвом тернопільських прокурорів оголосили підозру колишньому директору приватного підприємства у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, а також у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, одна з компаній уклала з приватним підприємством договір про зберігання зерна ріпаку для подальшого перероблення на ріпакову олію.

Директор підприємства без погодження з власником реалізував понад 902 т чужої ріпакової олії вартістю понад 17,5 млн грн, яка зберігалася у складських приміщеннях підприємства у Ланівцях та доставив її покупцеві у Республіці Польща.

Частину незаконно отриманих за ріпакову олію грошових коштів підозрюваний легалізував, конвертувавши їх у понад 3,5 млн грн.

Йому інкримінують частину 5 статті 191 та частину 1 статті 209 Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави розміром понад 1,9 млн грн.

Розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області.

Читайте також: На хабарі за імпорт квітів впіймали заступника начальника Держпродспоживслужби

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео