Ростислав Фук

Фільм тернопільського режисера показали у США (фото)

Під час показу зібрали 3330 доларів, які підуть на закупівлю дронів для ЗСУ

В американському штаті Коннектикут відбувся показ фільму воєнного журналіста, кінопродюсера, режисера з Тернопільщини Михайла Ухмана «Шлях поколінь». Про це чоловік повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Представники української діаспори та корінні американці, мали змогу побачити стрічку, яка розповідає про боротьбу українців за свою незалежність в різних поколіннях.

Величезна подяка українській громаді в штаті Коннектикут. Ми відчуваємо вашу підтримку, хоча нас розділяють тисячі кілометрів. Ваші дідусі і бабусі виїхали з України в пошуках кращої долі, рятуючись від кремлівської окупації у минулому столітті. США стали тією країною, яка дала їм і тепер вам нове життя. Дякуємо Вам, що не втрачаєте зв'язок поколінь, – написав Михайло Ухман.

Під час показу було зібрано 3330 доларів. Вони підуть на закупівлю дронів для ЗСУ.

У сюжеті стрічки «Шлях поколінь» – боротьба українських повстанців з німецькими та радянськими військами, а також російсько-українська війна. Фільм створили за реальними подіями. Використовують раніше записані інтерв'ю з упівцями Ганною Абрамчук та Степаном Петрашем.

Михайло Ухман – воєнний журналіст, кінопродюсер і режисер українських короткометражних фільмів. Їздить на передову з 2015 року. Чоловік висвітлює ситуацію в зоні бойових дій, допомагає військовим і збирає матеріали для фільмів про українських героїв.

Окрім цього, Михайло працював над фільмами. Це – документальні та художні стрічки про вояків УПА та сучасних бійців. Також видав книжку «Люди волі». Його фільми «Шлях поколінь» і «Трохи нижче неба» показують в Англії, Канаді та США.

Фото Михайла Ухмана

Вибір читачів за тиждень

Відео