Тетяна Бакай

«Гордість Тернопілля»: у Тернополі нагородили обдарованих учнів і студентів (фото, відео)

За високі знання у різних дисциплінах молодь відзначили грамотами та цінними подарунками 

Понад 30 кращих учнів та студентів закладів освіти Тернопільської області нагородили  в межах обласного фестивалю “Гордість Тернопілля” 28 травня. Захід провели з метою відзначення талановитої молоді за вагомі результати з базових навчальних дисциплін, перемоги на олімпіадах та за досягнення у галузі позашкільної освіти. Цього дня учнів нагородили грамотами та цінними подарунками. 

Серед нагороджених – учениця 9-го класу Чортківського ліцею №1 Марія Бадлюк, яка отримала призові місця на олімпіаді з правознавства. 

Я готувалась до цієї олімпіади від кінця жовтня минулого року: щодня читала по кілька сторінок з правознавства, розв'язувала тести та різноманітні завдання. Підготовка була важкою, але я розуміла, що хочу довести цю справу до кінця.  Загалом правознавство цікавий предмет, тож я задумуюсь, щоб пов’язати своє життя саме з цією сферою, адже в теперішній час дуже важлива справедливість правосуддя, – каже Марія.

Серед нагороджених  – учениця 9 класу Марія Бадлюк

Також грамоту отримала учениця 10-го класу Козівського ліцею імені Герети Анастасія Панчак. Дівчину відзначили за третє місце на Всеукраїнському етапі олімпіади з української мови та літератури. 

Я щаслива сьогодні бути тут та бачити людей, з якими разом була на олімпіаді. Відколи я пішла у школу, то завжди мала схильність до вивчення мови, а від 5-го класу – це для мене найкращий предмет, в якому я розуміюсь. До цієї олімпіади я готувалась від початку вересня минулого року, а загалом працюю над вивченням української мови та літератури від 8 класу, адже саме тоді вперше поїхала на олімпіаду, – розповідає Анастасія. 

Серед нагороджених – учениця 10 класу Анастасія Панчак

Організатори заходу зазначають, в умовах війни дуже важливо розвивати нашу молодь та відзначати її досягнення, аби давати стимул розвиватися і працювати надалі. 

Фото, відео Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео