Дарія Шевченко

Громада Тернопільщини облаштовує приміщення для переселенців

Зараз у Шумській громаді проживає 2500 внутрішньо переміщених осіб

Працівники Шумської міської ради, вчителі та жителі громади долучились до впорядкування приміщення та території одного з комунальних закладів, де планують розмістити переселенців. Світлана Скибіцька, директорка Центру надання соціальних послуг у громаді каже, що тут зараз перебувають люди з різних регіонів: Луганщини, Донеччини, Херсонщини, Харківщини, Одещини тощо.

У перші дні нападу росії у нашу громаду приїхало багато мешканців Чернігівщини, зокрема, й діти військовослужбовців. Ми в екстреному режимі шукали прихисток для усіх. Дякую людям, що прийняли в своїх домівках переселенців, кожен хотів чимось допомогти, - розповідає Світлана Скибіцька. - Наступна хвиля внутрішньо переміщених осіб була з Харкова. Оговтувались у нас і їхали за кордон. На початку березня ми приймали людей з Київщини, Миколаївщини. Зараз залишилися переселенці з різних областей — Луганщини, Донеччини, Херсонщини, Харківщини, Одещини та ін. Більшість мешкають у приватному секторі, водночас ми облаштували дві сільські школи. 

Наразі у громаді перебуває 12 сімей, які втратили житло через російську агресію. Жителі Шумщини готують 19 будиночків оздоровчого табору для тих, хто не має поки куди повертатись. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео