Олена Чепіль

«Гвардія наступу»: жителів Тернопільщини запрошують вступати у добровольчі підрозділи МВС

Добровольцям обіцяють висококваліфіковану підготовку від інструкторів, стабільну високу оплату праці, безоплатну меддопомогу, страхування

Добровольців з Тернопільщини, які хочуть служити в рядах МВС, запрошують на службу у штурмові бригади «Гвардія наступу». У Міністерстві внутрішніх справ почали формування восьми таких бригад  для посилення оборони та звільнення окупованих територій. Основу цих підрозділів будуть складати поліцейські, прикордонники, нацгвардійці. 

З 2014 року добровільні формування зарекомендували себе досить якісно. Ми маємо достатньо сил та засобів для того, аби підготувати таких людей. Це будуть якісні структурні підрозділи. Відповідні соціальні пакети для військовослужбовців та поліцейських обов'язково будуть. Ми готові розглянути всіх кандидатів, - наголосив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. 

Кожна бригада формується із залученням вже чинних військовослужбовців чи поліцейських, які мають бойовий досвід. Охочі долучитися до “Гвардії наступу” отримають висококваліфіковану підготовку від інструкторів за спеціалізованими напрямками, а також стабільну високу оплату праці, безоплатну меддопомогу, страхування, досвід та професію. 

За рік війни ворог лютує і не збавляє темпів, тому ми всі розуміємо, що нам потрібні захисники й захисниці, які самостійно запишуться для того, аби служити Україні. Це жодним чином не мобілізація, а лише добровільний набір. З восьми бригад ви можете вибрати будь-яку, - каже голова обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

Для того, аби вступити до “Гвардії наступу”, потрібно:

  • звернутися до одного із ЦНАПів, що знаходяться в Тернополі, Чорткові, Теребовлі, Бережанах, Кременці.
  • вибрати бригаду, до якої хочете долучитися;
  • підготувати необхідні документи;
  • пройти тестування.

Серед документів, які необхідні для вступу в штурмові бригади МВС:

  • паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, документ про освіту;
  • трудова книжка, військовий квиток, посвідчення про приписку до призовної дільниці;
  • витяг із інформаційно-аналітичної системи “Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості”; 
  • дві кольорові фотокартки розміром 3,5х4,5 см.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео