Застереження щодо заробітку на біржових опціонах в мережі Інтернет

405650

Біржові опціони - це відкладений у часі контракт і, подібно до інших угод, його складено за правилами тієї біржі, на якій він розміщений. По простому - це ви купуєте чи продаєте певний актив з надією заробітку на такій операції.

Які бувають шахрайські схеми у сфері торгівлі на біржових опціонах?

Найчастіше це буває так: ви познайомились із новою людиною у мережі Інтернет та в ході спілкування вона повідомляє, що заробляє великі суми на фондових ринках(forex та інші подібні площадки). Дана особа пропонує підзаробити на таких ресурсах на умові, що ви перекидаєте гроші даній людині або зразу на якийсь сервіс, де торгівля проходить без вашої участі.

Після цього вам надходить повідомлення,  що гроші втрачені в результаті торгівлі і вивести їх ви уже не можете. Зазвичай такі шахраї посилаються на офіційний торгову платформу «MetaTrader», до якої підключають торгові системи не існуючих майданчиків торгівлі та малюють графіки, як їм зручно.

Щоб вберегтися від таких шахраїв рекомендуємо:

- завжди перевіряти ресурси, які вам рекомендують для заробітку;

- не переказувати кошти не відомим людям в мережі Інтернет;

- перед інвестуванням порадьтеся із спеціалістами у цій галузі (як мінімум почитати відгуки про ресурс, куди вас просять інвестувати кошти).

Загальні ознаки такого шахрайства є те, що обіцяють великі суми заробітку в короткий термін, пропонують скористатися програмним забезпеченням  «TeamViewer» та проводити торгівлю із вашого персонального комп’ютера, закріплюють за вами особистого менеджера.

У разі підозри шахрайських дій - негайно повідомляйте правоохоронні органи.

Відділ протидії кіберзлочинам в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео