Оксана Бучко

Американський волонтер, який раніше жив у Тернополі, розповів, чому залишається в Україні

Колін Кубік каже, що не хоче покидати людей, які стали йому близькими за багато років перебування в Україні

Американців, які перебувають в Україні, уряд США наполегливо закликає повертатись додому вже цього тижня. Аналогічні заяви про заклик виїхати пролунали попередньо від Австралії, а тепер і від Британії, Нідерландів, Японії, Латвії, Норвегії, Ізраїлю, Чорногорії, Південної Кореї. При цьому значна частина громадян США висловили бажання залишитись в Україні попри рекомендації уряду. Серед них і американський волонтер Колін Кубік, який тривалий час проживав у Тернополі, а зараз - у Львові. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі. 

- Давно не писав англійською, але подумав, що може бути вдалий час це зробити, - пише Колін. - Насамперед хочу подякувати за ваші думки і молитви за мене і за Україну, оскільки ситуація на Сході загострюється. Я дуже добре усвідомлюю, що відбувається і стурбований за Україну. Я не маю планів покинути Україну найближчим часом і залишити тих, з ким я так близький протягом багатьох років. Можливо, це неправильне рішення, але я не знаю, чи зможу жити спокійно, якби вирішив зараз поїхати в США. Якщо хочете написати мені і задати більше питань, я буду радий відповісти. Згадую місце від Филип’ян 3:20: «Але наше громадянство на небі».

 

Напередодні Державний департамент США також повідомив, що від неділі, 13 лютого, Сполучені Штати призупиняють надання консульських послуг у посольстві США в Києві. Натомість невелика група людей з посольства переїде до Львова, вони працюватимуть лише з «надзвичайними ситуаціями». У Держдепі повідомили, що ця група не надаватиме паспортних, візових чи звичайних консульських послуг. За консульськими послугами громадянам США рекомендують звертатись до посольств США у сусідніх країнах, йдеться на ukrainian.voanews.com.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео