Історія успіху Марії Хлян (відео)

"Терен" започаткував серію матеріалів «Історія успіху». Ми розповідаємо про відомих жителів Тернопілля - людей, які досягли успіху завдяки неймовірній силі волі та титанічній праці над собою. Їхня відомість - закономірна плата за вкладені зусилля.

Сьогодні пропонуємо розповідь про історію успіху Марії Хлян.

- Чому Ви вибрали важку атлетику?

- Коли почала займатися спортом, я займалася волейболом, мені подобався цей вид спорту, але я низька для цього виду спорту. Мої друзі займалися важкою атлетикою, я просто пішла подивитися – як це. Мені так сподобалося, що скоро буде 10 років як я займаюся важкою атлетикою. Я поїхала на перші змагання і виграла. У мене був стимул.

- Яка була Ваша перша особиста перемога?

- Перший чемпіонат - це був чемпіонат області у місті Хоросткові, я його виграла. Після того я поїхала на чемпіонат України.

- Як вдається поєднувати навчання у ТНЕУ і постійні змагання і тренування?

- Мій університет мені допомагає, я навчаюсь на індивідуальному графіку. Я виступала за університет на змаганнях.

- Як друзі ставляться до того, що їхня подружка - сильна дівчина, котра може захистити себе і інших?

- У мене дуже багато друзів у збірній. Відносяться друзі з повагою і інколи люблять пожартувати. Ми живемо і тренуємося на олімпійській базі. Я додому приїжджаю 3 рази на рік. Не бачу рідних, не бачу коханої людини, треба відмовитися задля результату.

- Чи є у Вас якісь стереотипи?

- Багато хто не розуміє. Я от до прикладу не розумію бокс. Дівчата у боксі чи у футболі. Це є суто чоловічі види спорту. А важка атлетика є дуже популярна у світі.

- Яку найбільшу вагу ви підіймали?

- Найбільшу вагу, яку приходилося підіймати - це 110 кг. у ривку і 135 кг. у поштовху. Це не на змаганнях  було, а на тренуванні. Я знаю, що я можу більше.

- Яка у вас мрія?

- Потрапити на Олімпійські ігри.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

Вибір читачів за тиждень

Відео