Орест Сарматський

Комунальники Тернополя розповіли, що їх найбільше зараз турбує

Працівники «Тернопільводоканалу» працюють в особливому режимі

З початку війни працівники «Тернопільводоканалу» понад 200 разів виїжджали на виклики у вечірній і нічний час у будні та у вихідні дні.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Річ у тім, що зараз обсяги споживання води зменшилися — чимало містян покинули свої домівки. Відповідно зменшилась і швидкість самоочищення каналізаційної системи, адже вода є рушійною силою, що транспортує нечистоти до каналізаційних очисних споруд. З огляду на це, будь-яке зайве навантаження на каналізаційні труби може обернутися великими неприємностями. Прикладів останніми днями — безліч. Тільки прозвучав відбій повітряної тривоги, як у жінки на першому поверсі почала виливатися вода з унітазу. Наші майстри, залагоджуючи проблему, з’ясували, що хтось зі сусідів додумався спустити в унітаз ...наповнювач для котячих лотків . Серед «знахідок»— використані памперси, прокладки, вологі серветки, зіпсована їжа, часом зовсім несподівані — одяг великих розмірів, пластикові пляшки тощо, - йдеться у повідомленні. 

Із подібних причин часто затоплює не тільки квартири, а й підвали в багатоквартирних будинках, а вони тепер слугують укриттям для багатьох людей.

Якщо в мирний час йшлося про культуру використання каналізаційної системи, то у воєнний період це — один із важливих чинників загальної безпеки. Ігнорувати елементарні правила, перетворювати унітази в смітники — шкідництво з того ж переліку, що «зливання» місць розміщення й пересування військової техніки, мародерство тощо. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео