Тамара Коблик

Лікар з Тернополя отримав орден за професіоналізм та милосердя

Богдан Маслій щороку виконує понад 800 операцій на серці та судинах. Має багато вдячних пацієнтів, яким врятував життя

Богдан Маслій, завідувач відділенням інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії «Тернопільської обласної клінічної лікарні» отримав «Орден Святого Пантелеймона» у категорії «цивільні лікарі». Про це повідомили на сторінці лікувального закладу у фейсбуці.

Щороку медик виконує понад 800 втручань на серці та судинах. Рятує пацієнтів від інфаркту міокарда та життєвозагрозливих порушень ритму серця, від ампутації нижніх кінцівок. Впровадив імплантацію серцевих клапанів через стегнову артерію, імплантацію трикамерних кардіостимуляторів та дефібриляторів, емболізацію аневризм судин головного мозку спіралями, імплантацію стент-графтів.

Разом з хірургами різних спеціальностей Богдан Ярославович вилучає уламки з будь-якої ділянки тіла, що отримані внаслідок мінно-вибухових травм. Має багато вдячних пацієнтів, яким врятував життя, - кажуть у лікарні.

Орден Святого Пантелеймона - це найвища громадська нагорода, яку присуджують лікарям за значні результати в галузі охорони здоров'я.

Фото зі сторінки «Тернопільської обласної клінічної лікарні» у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео