Ростислав Фук

Лісника з Тернопільщини судитимуть за незаконну порубку дерев

Правоохоронці кажуть, через це довкіллю спричинено шкоду на суму понад 300 тисяч гривень

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно лісника одного з лісництв філії «Кременецьке лісове господарство» за фактом службової недбалості, що призвела до збитків довкіллю. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи службовою особою, не забезпечив належної охорони ділянки лісу.

Через несумлінне ставлення до виконання своїх службових обов’язків не здійснив належних дій щодо попередження та припинення порушень природоохоронного законодавства, внаслідок чого здійснено вирубування майже 70 дерев, не призначених для рубки, чим довкіллю спричинено шкоду на суму понад 300 тисяч гривень, – йдеться в повідомленні.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України та караються штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Нацполіції в Тернопільській області.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео