«Лицарі Колумба» вперше прибудуть на прощу до Зарваниці

kol

8-9 жовтня до Марійського духовного центру, що в Зарваниці на Тернопільщині, вперше прибудуть «Лицарі Колумба».

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ анонсувала безпрецедентний захід. Вперше в Україні відбудеться проща найбільшої в світі католицької братської організації «Лицарі Колумба». Захід заплановано на суботу-неділю 8-9 жовтня 2016 року.

Довідка:

Ли́царі Колу́мба (англ. Knights of Columbus) — найбільша в світі католицька братська організація. Заснована преподобним отцем Майклом Джозефом Мак-Ґівні в Нью-Гейвені (США) в 1882 році. Названа на честь мореплавця Христофора Колумба.

Початковою метою братства була взаємна підтримка спільноти та допомога іммігрантам-католикам з низьким рівнем прибутків. Згодом воно перетворилося на братську спільноту, яка прагнула забезпечити благодійні послуги, сприяти католицькій освіті й активно захищати католицтво в різних країнах. Наразі членами організації є 1,8 мільйона осіб, об'єднаних в 15 000 рад, з яких 200 рад працюють в університетських кампусах. Лицарями Колумба можуть стати лише практикуючі католики і лише чоловіки віком старше 18 років. Членство складається з чотирьох різних ступенів, кожен з яких ілюструє певний принцип ордену: 1) благодійність, 2) єдність, 3) братерство, 4) патріотизм. Братство є членом «Міжнародного альянсу католицьких лицарів». Його ради були закладені в США, Канаді, Філіппінах, Мексиці, Польщі, Домініканській Республіці, Пуерто-Рико, Панамі, на Багамських островах, Віргінських островах, Кубі, Гватемалі, Гуамі, Сайпані, а також на американських військових базах по всьому світу. В Україні існує 415 лицарів Колумба, об'єднаних в 11 рад в межах Римо-католицької та Греко-католицької церков.

Вибір читачів за тиждень

Відео