Тамара Коблик

Людина-легенда: помер громадський діяч та рекордсмен з Тернопільщини

Чин похорону відбудеться у п’ятницю, 23 серпня. Вічна пам'ять

На 92 році життя перестало битись серце справжньої людини-легенди Чорткова та нашого краю – Макотерського Юхима Фотійовича. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Відмінник освіти України, краєзнавець, активний громадський діяч, депутат 8 скликань Чортківської міської ради (а це 26 років депутатської діяльності!), рекордсмен Книги Реєстрації Рекордів України у номінації «Людські досягнення» за максимальний термін безперервного обрання в депутати міськради, «Почесний громадянин міста Чорткова», член НСКУ, автор багатьох книжок на історичну тематику, друкується у місцевій, обласній, Всеукраїнській пресі та українській газеті «Час і події» (Чикаго, США), дипломант нагороди «Звитяга-2017»… І навіть цей перелік – далеко не повний!.. - йдеться у повідомленні.

Юхим Макотерський народився на Лановеччині. У 1958 році закінчив Львівський сільськогосподарський інститут, після інституту по направленню приїхав у Чортків. Працював інженером-механіком на ремзаводі 3 роки, опісля був директором обласної автошколи.

Парастас розпочнеться сьогодні, 22 серпня, о 19 год за адресою: м. Чортків, вул. Ст. Бандери, 58, кімната смутку.

Чин похорону розпочнеться у п'ятницю, 23 серпня, об 11 год у кімнаті смутку, продовжиться у соборі верховних апостолів Петра і Павла.

Поховають Юхима Фотійовича на центральному кладовищі м. Чорткова.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та близьким Юхима Макотерського з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео