Тамара Коблик

Людина-легенда: відійшов у вічність тренер з Тернопільщини

За понад 50-річну трудову діяльність підготував чемпіонів першості Радянського Союзу, а також чемпіонів та призерів першості України

На 81 році життя відійшов у вічність почесний житель Чорткова, спортсмен, тренер з легкої атлетики, людина-легенда, котра за життя підготувала чимало чемпіонів і Радянського Союзу, і незалежної України – Валерій Большаков. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Він – добре знана постать на теренах Чортківщини. Все своє життя присвятив його величності «Спорту». Він любив те, що робить, і робив те, що любить. Він вчив молодь любити спорт, любити здоров’я. За його спиною – ціла плеяда вдячних учнів…

Валерій Большаков свого часу закінчив Кременецький державний педагогічний інститут. Трудову діяльність розпочав в Ягільницькій школі вчителем фізичного виховання, також працював в Чортківській ЗОШ №2 та школі-інтернаті (тепер Чортківська гімназія ім. Р.Ільяшенка №3). З 1972 р. і до останнього дня життя працював тренером Чортківської комунальної дитячо-юнацької спортивної школи.

За понад 50-річну трудову діяльність підготував чемпіонів першості Радянського Союзу, а також чемпіонів та призерів першості України. Вніс надзвичайно вагомий внесок у розвиток спорту в Чорткові та цілому районі.

Колектив Теренк висловлює співчуття рідним та близьким Валерія Большакова.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео