Тамара Коблик

Минулого року оздоровили більше 2000 дітей з Тернопільщини

За бюджетні кошти оздоровлювалися діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

Минулого року на Тернопільщині впроваджувались програми відпочинку та оздоровлення дітей військовослужбовців, ВПО та інших соціальних категорій. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

У липні-серпні 2023 року обласна військова адміністрація реалізувала 4 проєкти з відпочинку 65 дітей за кордоном, зокрема 2 проєкти в Угорщині на озері Балатон та Польщі в містах Єлєня Гура і Тарнобжег.

За бюджетні кошти оздоровлювалися діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Протягом 2023 року оздоровленням та відпочинком охоплено 2183 дітей пільгових категорій.

На проведення оздоровчої кампанії у 2023 році було  закуплено 824 путівки до трьох дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які є в області: „Лісовий” (с.Скоморохи Чортківського району); оздоровчий заклад „Промінь”  (с.Долина Тернопільського району); Дитячий оздоровчий комплекс „Збруч” (смт Скала- Подільська Чортківського району).

Всі дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, які функціонували на території області у 2023 році, були відкриті з дозволу Головного управління Держпродспоживслужби в області; отримали акти прийому дитячого оздоровчого закладу та повністю забезпечені медичними і педагогічними працівниками.

Питання безпеки перебування та охорони дітей у оздоровчих закладах області знаходилося на постійному  контролі обласної військової адміністрації.

Фото Тернопільської ОВА та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео