Тамара Коблик

Міськраду на Тернопільщині зобов'язали розробити історико-архітектурний опорний план міста

Упродовж березня-квітня цього року адміністративний суд уже задоволив три аналогічні позовні заяви прокурорів Тернопільщини

Тернопільський адміністративний окружний суд задоволив позов керівника Чортківської окружної прокуратури в інтересах держави до Хоростківської міської ради про зобов’язання замовити й затвердити історико-архітектурний опорний план населеного пункту з метою збереження культурної спадщини. Про це повідомили в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Оскільки відомості, зазначені в історико-архітектурному опорному плані, є підставою для встановлення обмежень у використанні земель та враховуються при забудові населеного пункту, а м. Хоростків затверджений постановою Кабінету Міністрів України у списку історичних населених місць України, прокуратура вимагала у Хоростківської міської ради замовити розробку історико-архітектурного опорного плану міста й зобов’язати його виготовити.

Упродовж березня-квітня цього року адміністративний суд уже задоволив три аналогічні позовні заяви прокурорів Тернопільщини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео