Тамара Коблик

Мистецтво на полі бою - у Тернополі покажуть виставку українського аеророзвідника

Виставка відкриється 26 липня о 18:00 в креативному кластері Na пошті (Коперника, 4), вхід вільний. Триватиме до 16 серпня

Креативний кластер Nа пошті - «культурне укриття Тернополя» – запрошує тернополян та гостей міста на відкриття першої персональної виставки Владислава Німака.

Владислав – митець з міста Калуш, зараз – аеророзвідник на фронті.

Я виконую завдання з листопада 2022 року в Запорізькій області. Основна моя діяльність тут - це дешифрування, аналіз польотів та виявлення «чогось цікавого» серед багатогодинних польотів “мавіком” чи якимось розвідувальним крилом або бомбардувальником.

Скріншот-виставка «Краєвиди, які ми не заслужили» має на меті показати пересічному глядачу красу випадкового моменту знятого на військовий безпілотник. Кадри, які ви побачите на виставці, - вибрані серед багатотисячних фото- та відеоархівів, зроблених їхнім підрозділом. 

Безпілотники мають різні камери – каже автор. Іноді це можуть бути прості цивільні чи екшн камери, типу gopro. Головне те, що відбувається зйомка і фіксація різних моментів. І часто ці моменти неймовірно красиві. Складається враження, що всі ці осколки, всі ці ями, окопи, руїни, посадки хочуть нам щось сказати. Точніше, закричати. І якомога страшніше закричати.

Однією з цілей виставки за словами Владислава є також показати те, що аеророзвідка на війні, попри смертельну небезпеку, є доволі цікавим заняттям.

Хтозна, можливо хтось, хто дивиться на ці скріншоти згодом теж стане розвідником, - каже митець. 

 

Виставка відкриється 26 липня о 18:00 в креативному кластері Na пошті (Коперника, 4), вхід вільний. Триватиме до 16 серпня. Запрошуємо!

Фото Na пошті

Вибір читачів за тиждень

Відео