Моторошно-загадкова знахідка археологів на Тернопільщині (фоторепортаж)

арх01

Археологи виявили загадкове давньоруське поховання.

    Шість скелетів періоду Київської Русі виявила археологічна експедиція в околицях старовинного міста Збараж на Тернопільщині.

археол07
археол07

- Між Збаражем та селом Залужжя на присадибний ділянці господар копав септик і наткнувся на людські останки. Ми прибули і почали проводити там  розкопки. Спочатку виявили 4 скелети – три дорослих і один підлітка, поруч – скелет собаки та ще один – маленького хижака, ніби тхора. Цікаво, що під цим похованням згодом ми розкопали ще одне. Там був скелет дорослого і дитини, на черепі якої залишився слід від рубаного удару. За попереднім висновком, знахідка належить до часів древньоруського поховання – XII-XIII століття нашої ери, - розповіла директор обласної комунальної інспекції охорони пам'яток історії та культури Марина Ягодинська.

археол06
археол06

      За її словами, знайдені залишки свідчать про насильницьку смерть.

_льчиш01
_льчиш01

   Найближчим часом знайдені залишки скелетів будуть передані в Інститут археології Національної академії наук України. Саме антропологи і дадуть остаточний висновок щодо того, кому належали ці останки, до якої раси відносяться і чи належали вони одній родині.

арх044
арх044

Олег Снітовський

Фото - Марини Ягодинської та

учасника розкопок, археолога

Василя Ільчишина

Вибір читачів за тиждень

Відео