Ростислав Фук

На храмовому празнику тернопільської Катедри зібрали значну суму на авто для ЗСУ

Один із працівників церкви нині захищає Україну. Його підрозділу потрібен бус для переміщення в гарячих точках

Віряни й духовенство Архикатедрального Собору УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя спільно зібрали кошти на придбання автомобіля для ЗСУ. На добру справу люди пожертвували понад 250 тисяч гривень. Цю чималу суму вдалося зібрати за два дні, повідомляють на сторінці Катедри.

Один із працівників церковної структури нині захищає Україну. Його підрозділу потрібен бус для переміщення в гарячих точках. Ініціювали збір на автомобіль для захисників самі священнослужителі храму, котрі впродовж двох років масштабної війни залучені до роботи гуманітарного штабу при Архикатедральному Соборі. Поблагословили акцію з придбання автомобіля настоятель собору отець Орест Павліський і архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

Про збірку на автомобіль для ЗСУ вірянам оголосили на свято Миколая. 9 грудня відзначили храмовий празник. З цієї нагоди відслужили урочисту Божественну Літургію. Під час служіння священники собору стояли на вулиці зі скриньками, заохочуючи вірян внести свою лепту на автомобіль для захисників. З нагоди свята вірян частували гарячим чаєм і пампушками.

Можливо, трохи дивно виглядало, що священники стояли біля храму зі скриньками і просили про пожертву на автомобіль для воїнів. Просили із простягнутою рукою. Але від такого служіння ми були піднесені емоційно, адже робили добру справу для підтримки наших воїнів, — зазначив парох Архикатедрального Собору Орест Павліський.

Ініціатори збору вже придбали бус для ЗСУ за зібрані кошти. Найближчим часом його доправлять на передову для наших захисників.

Фото Тернопільського Архикатедрального собору

Вибір читачів за тиждень

Відео