Ростислав Фук

На одній з доріг Тернопільщини ремонтують водопропускні труби (фото)

Споруди були збудовані ще 60 років тому і з того часу ще не ремонтувалися

Працівники Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Тернопільській області лагодять дві водопропускні труби у селі Лопушне Кременецького району, які є складовою дороги Т-20-13. Про це повідомили на сторінці Служби.

Штучні споруди були збудовані більш ніж 60 років тому і відтоді жодного разу не ремонтувалися. Після десятиліть експлуатації труби стали аварійними, відповідно загрожували безпеці руху транспорту, – йдеться в повідомленні.

Перша труба завдовжки 15,7 метра вже відремонтована. Навколо неї відбувся розмив земельного полотна. Підрядна організація влаштувала портали та відкрилки, упорядкувала і зміцнила узбіччя.

Друга труба розташована поруч за 500 метрів. Її довжина – 16,5 м. Склепіння водопропускної труби завалилося, що призвело до руйнування покриття дороги та виникнення аварійної ситуації.

Щоб відновити безпечний рух підрядники влаштовують нову трубу. Наступним етапом стане влаштування порталів, відкрилків та нанесення нового дорожнього покриття.

Усього на державних дорогах Тернопільської області нараховується 1507 водопропускних труб. Служба відновлення системно лагодить аварійні штучні споруди задля безпеки руху в межах наявного фінансування.

Нагадаємо, крім цього триває ремонт мосту через річку Стрипа на дорозі Т-20-13 у селі Млинівці. Підрядна організація вже забетонувала монолітну розподільчу плиту і влаштувала монолітний тротуар. Служба відновлення проводить роботи для того, щоб відкрити повноцінний рух 2 проїздами штучної споруди. Половина штучної споруди була відремонтована у 2021 році, до повномасштабного вторгнення, і донині там рух відбувається у реверсному режимі.

Фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео