Тетяна Бакай

На ринку у Тернополі рекордно подешевшали огірки (відео)

Як розповідають продавці, подешевшання огірків пов’язане з раннім потеплінням, що прискорило дозрівання овочів, а відповідно й зросла пропозиція

Сезон огірків у розпалі, відтак біля прилавків ажіотаж. Цьогоріч ціни рекордно низькі, відтак і покупців чимало. Скільки коштують огірки на ринку у Тернополі, дізнавалися журналісти Терену. 

Зазначимо, що ще на початку травня – перед Великоднем огірки суттєво подорожчали і їх вартість сягала 110 гривень за кілограм. Після свят ці овочі почали стрімко дешевшати. Станом на 22 травня закарпатські огірки на ринку коштують 35-40 гривень за кілограм. Також у продажу є тепличні гладкі огірки з Романового Села на Тернопільщині. Їх ціна в середньому 20-30 гривень за кілограм. 

Як розповідають продавці, подешевшання огірків пов’язане з раннім потеплінням, що прискорило дозрівання овочів, а відповідно й зросла пропозиція.  

Покупці, з якими поспілкувалися журналісти Терену, кажуть, часто купують огірки незалежно від ціни, адже вони незамінні у салатах. Дехто вирощує ці овочі на власних ділянках і з нетерпінням чекає першого врожаю.

Читайте також: На ринку у Тернополі дещо подешевшали полуниці і черешні: які ціни

Фото, відео Руслана Жирова 

Вибір читачів за тиждень

Відео