Євгенія Цебрій

На Тернопільщині двох учасників мультитесту вигнали за користування мобільним (відео)

Усіх учасників тестування попередили про умови і заборонені пристрої, однак це не завадило декому порушувати вимоги

Двох учасників Національного мультипредметного тесту (НТМ) на Тернопільщині відстронили за користування мобільним. Про це повідомила під час брифінгу 21 червня директорка обласного Департаменту освіти і науки Ольга Хома. 

Що б не було, але все ж таки відповідальність учасників тесту повинна бути. Вони всі ознайомлені з умовами проведення, тому такі моменти є недопустимі на пунктах тестування, - каже вона. - Коли одна дитина залишає свої мобільні у певному відведеному місці, а інша вважає, що може скористатися – такого точно не може бути. І коли учасник витягує телефон, який бачать усі, то зрозуміло, що тоді не всі в однакових умовах. Саме тому у закладах освіти перед тестуванням озвучують усі умови проведення, що з собою можна брати, що заборонено, і через які пристрої вас виженуть з пункту тестування. 

Нагадаємо, основна сесія Національного мультитесту закінчилася на Тернопільщині 20 червня. Попереду ще додаткова сесія, яка відбудеться у проміжку між 11-23 липня.  Вже після цього підіб’ють офіційні результати, які будуть аж у серпні. 

Підготовчий період був інтенсивний. Український центр оцінювання якості освіти цього року забезпечує більшу прозорість тестування і водночас закритість. Річ у тім, що на робочий комп'ютер кожного учасника поставили відповідний програмний засіб, який унеможливлює  вихід на додаткові сторінки-підказки в інтернеті. І таким чином ми вважали що всі мають бути у рівних умовах, - зазначає відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк. 

Він додає, що тестування не обійшлося без труднощів, але все вдалося вирішити в робочому порядку. 

В окремих пунктах були певні проблеми з електропостачанням та інтернетом. На жаль, під час тестувань були і повітряні тривоги, які сумарно тривали близько двох годині. Тоді учасники були в укриттях. Але робота не була зупинена, її продовжили після відбою, - каже Юрій Шайнюк. 

До слова, на Тернопільщині зареєструвалося 8 тис 952 учасників НМТ, з них майже 500 не з’явилися. Загалом явка досить висока - 94,4%, додає відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання у області.

Читайте також: У Тернополі стартував мультитест: що було найскладніше, розповіли випускники.

Фото з відкритих джерел, відео Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео