Тамара Коблик

На Тернопільщині капітально ремонтують 70-річний аварійний міст (фото)

Траса Р-39 Броди – Тернопіль є найбільш завантаженою регіональною дорогою Тернопільщини

На маршруті Броди – Тернопіль, на трасі Р-39 між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району,  продовжують капітальний ремонт аварійного мосту через струмок. Замість конструкції мосту влаштовується водопропускна труба. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури Тернопільської області.

Підрядна організація вже влаштувала основу нової водопропускної труби. Напередодні представники Служби перевірили коефіцієнт ущільнення матеріалів, з яких влаштовується основа штучної споруди. З огляду на те, що всі показники – у нормі, можна розпочати влаштування асфальтобетонного покриття водопропускної труби, - йдеться у повідомленні.

До слова, ремонтований міст через струмок був зведений 1952 року. Потреба відремонтувати штучну споруду виникла у зв’язку з численними дефектами, які були виявлені під час обстеження. Траса Р-39 Броди – Тернопіль є найбільш завантаженою регіональною дорогою Тернопільщини, відтак руйнування цього мосту могло значно ускладнити логістику через область.

З огляду на важливість логістики під час війни, Уряд спрямував на роботи кошти Європейського інвестиційного банку.

Фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео