Тамара Коблик

46 переселенців-директорів та керівників підприємств шукають роботу на Тернопільщині

У пошуках роботи є переселенці рідкісних професій: варник сиропів, соків та екстрактів, машиніст екструдера, рибовод, гірничий майстер, архіваріус

За останні 5 місяців до районних філій Тернопільської обласного та міського центрів зайнятості звернулися 1,5 тис. внутрішньо переміщених осіб з регіонів України, де ведуться бойові дії, з них - 1,3 тис. отримали статус безробітного. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського обласного центру зайнятості.

За скеруванням служби зайнятості області 236 осіб працевлаштовані. Найбільше у сфері торгівлі, переробної промисловості, охорони здоров’я.

На 3 серпня 2022 року кар’єрні радники служби зайнятості Тернопільщини продовжують пошук прийнятних місць праці для 616 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного. Серед них найбільше працівників торгівлі – 125; 46 директорів та керівників підприємств чи підрозділів, 41 менеджер, 36 бухгалтерів та економістів; 18 кухарів, кондитерів і пекарів; 17 медсестер, 16 інженерів та ін. Є й фахівці рідкісних професій: аналітик з дослідження товарного ринку, варник сиропів, соків та екстрактів, машиніст екструдера, рибовод, хімік, друкар, художник, геодезист, бариста, фармацевт-косметолог, кореспондент, майстер гірничий, староста, маслороб, мерчендайзер, архіваріус.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео