Анастасія Кисіль

На Тернопільщині шахраї збирають кошти на армію від імені влади та військових

Людям приходять фейкові листи на електронну адресу, а також повідомлення з проханням допомогти надсилають у месенджери та телефонують 

На Тернопільщині під час війни активізувалися шахраї. Вони надсилають фейкові листи від імені Тернопільської обласної військової адміністрації. Також видають себе за військовослужбовців та просять перераховувати гроші на армію, наприклад, на придбання бронежилета. Про це розповів під час брифінгу 16 червня голова Нацполіції області Олександр Богомол. 

Зафіксовані випадки, коли шахраї телефонують через месенджери Viber та WhatsApp, щоб приховати свій номер, зазначає він. 

Днями ми разом з одеськими колегами вже затримали кілька таких шахраїв у Дніпропетровську. На щастя, були тільки два випадки, коли люди перерахували їм кошти, інші ж вчасно зупинялися. Цю групу ми затримали, але є інші учасники, які продовжують шахрайську діяльність. На жаль, ми не можемо затримати всіх, адже деякі з них знаходяться на окупованих територіях. Запам’ятайте, будь-які звернення телефоном від влади, наприклад, від Сергія Надала чи Володимира Труша - це шахрайство, - каже очільник поліції області. 

Нагадаємо, нещодавно про фейкові листи з проханням допомогти армії повідомляв міський голова Бережан Ростислав Бортник. Він наголосив, що ні він, ні його заступники нічого не підписували і не надсилали. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео