Тамара Коблик

На Тернопільщині стався витік соляної кислоти: на місці працюють рятувальники (фото, оновлено)

Загорілася вантажівка, яка перевозила хімічно-небезпечну речовину

У с. Плотича Козівської територіальної громади Тернопільського району на автодорозі виникла пожежа вантажного автомобіля, який перевозив 18 «єврокубів» із соляною кислотою. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області.

Внаслідок пожежі розгерметизувалася одна місткість та відбувся витік хімічно-небезпечної речовини. До місця події направили відділення радіаційної та хімічної розвідки групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту спеціальної аварійно-рятувальної частини та мобільно-оперативна група 2-го державного пожежно-рятувального загону.

Пожежу ліквідували. Проводять ліквідацію наслідків надзвичайної події.

Соляна кислота — одна з найбільш їдких рідин, що використовуються в різних галузях промисловості. При попаданні на шкіру кислота викликає сильні опіки, тому при роботі з хлористим воднем потрібно дотримуватися техніки безпеки і бути вкрай уважним.

Рятувальники вжили вичерпних заходів, щоб зменшити небезпеку.

Відділення радіаційної та хімічної розвідки провело відкачування кислоти з пошкодженої місткості та подальшу її нейтралізацію.

Загрози для людей немає.

У пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації повідомили, що рух цією ділянкою дороги перекрито.

До уваги водіїв - перекрито рух ділянкою траси М-30. Відрізок державної дороги М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине у Тернопільському районі поблизу сіл Городище, Плотича і Теофіпілка закрито для всіх видів транспорту через витік соляної кислоти з вантажівки. Фура з небезпечною речовиною загорілася у селі Плотича. Внаслідок загорання одна з ємкостей розгерметизувалася і соляна кислота потрапила на дорогу, - йдеться у повідомленні. - Рух транспорту на ділянці регулює патрульна поліція. Об’їзд здійснюється дорогами Т-20-06 Городище – Зарваниця – Бучач та С200802 Козова – Ішків через населені пункти Вікторівка та Купчинці.

Нагадаємо, на Тернопільщині горів гараж: його власник у лікарні.

Фото ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео