Тамара Коблик

На Тернопільщині створять до 1300 робочих місць

«Західноукраїнський промисловий ХАБ» (Тернопільська область) буде розташовано на площі 10,6543 га

Уряд включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків ще два об’єкти: «Еко-смарт індустріальний парк «ГАЛІТ» та «Західноукраїнський промисловий ХАБ».

Відповідні рішення були прийняті на засіданні уряду, передає пресслужба Міністерства економіки України.

Українським компаніям треба перетворитись з експортерів сировини на виробників та експортерів товарів з якомога більшою часткою доданої вартості. Саме індустріальні парки мають стати точками росту економіки і післявоєнної відбудови країни, – заявила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Згідно концепції «Еко-смарт індустріальний парк «ГАЛІТ» (м. Дрогобич, Львівська область) передбачено, що на площі 19 га буде створено близько 1470 робочих місць у переробній промисловості, зокрема виробництво машин тa устаткування, меблів, одягу.

«Західноукраїнський промисловий ХАБ» (Тернопільська область) буде розташовано на площі 10,6543 га, та передбачається створення до 1300 робочих місць у легкій, харчовій та переробній промисловості.

На Тернопільщині з'явиться «Західноукраїнський промисловий ХАБ», де буде більше тисячі нових робочих місць у сфері легкої, харчової та переробної промисловості, - поділився у своєму телеграм-каналі очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео