Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть шкільну бухгалтерку

Жінці загрожує до 5 років позбавлення волі

Головну бухгалтерку однієї з тернопільських шкіл судитимуть за вимагання хабаря в одного з учнів, щоб допомогти йому отримати водійське посвідчення. Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

 Правоохоронці встановили,  що після проходження навчання на курсах водіїв тернополянин звернувся до, аби отримати свідоцтво. Вона запропонувала йому допомогу у складанні теоретичного й практичного іспитів у сервісному центрі, а під час наступної зустрічі переконала, що без сприяння йому не вдасться отримати водійське посвідчення і запропонувала сплатити їй 8500 гривень.

Факт отримання хабаря задокументували поліцейські.

Слідчі зібрали достатньо доказів для  пред’явлення тернополянці обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 ст. 369-2 КК України - одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, – йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео