Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть жителя Херсонщини, підозрюваного у допомозі окупантам

Підозрюваний добровільно сформував список проукраїнськи налаштованих людей з метою попередження руху опору в селі

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя одного з сіл Каховського району Херсонської області, обвинуваченого у пособництві росіянам. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин України з квітня по липень 2022 року допомагав державі-агресорці та її збройним формуванням на території тимчасово окупованого села Князе-Григорівка Херсонської області.

Він добровільно сформував список проукраїнськи налаштованих людей з метою попередження руху опору в селі. Також повідомив російському військовому про місце проживання військовослужбовця Збройних Сил України, учасника АТО/ООС та про наявність у нього легкового автомобіля, щоб конфіскувати для потреб окупантів.

Обвинувачений систематично забезпечував окупаційні війська держави-агресора їжею й надавав їм власний будинок для відпочинку.

Підозрюваного судитимуть за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Підозрюваний добровільно сформував список проукраїнськи налаштованих людей з метою попередження руху опору в селі

Фото з відкритих джерел та Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео