Ростислав Фук

На Тернопільщині триває ремонт шляхопроводу при в’їзді в Чортків (фото)

Ця дорога є шляхом до союзної Румунії, через яку здійснюється експорт українського продовольства

Минулого року за програмою Велике будівництво стартував поточний середній ремонт штучної споруди. Шляхопровід є частиною траси міжнародного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, яку масштабно ремонтували упродовж 2020-2021 років на Тернопільщині, повідомляють на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Ремонтні роботи відновили напередодні. На прогоновій будові проводять піскоструменеве очищення розподільчої плити та тротуарів. Під шляхопроводом бетонують конуси. На тротуарах влаштовують захисне покриття.

Наступним етапом буде гідроізоляція прогонової будови. На мосту буде укладено 2 шари асфальтобетонного покриття, облаштовано тротуари з 2 боків. Також подбають про безпеку: встановлять бар’єрне та перильне огородження, освітлення та нанесуть розмітку.

Ремонт дороги М-19 в умовах війни важливе для виживання вітчизняної економіки. Ця дорога є шляхом до союзної Румунії, через яку здійснюється експорт українського продовольства та ввозиться гуманітарна допомога та речі першої потреби, – йдеться в повідомленні.

Фото Служби автомобільних доріг в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео