Тамара Коблик

На Тернопільщині виявили росіян, які нелегально перебувають в Україні

До адміністративної відповідальності притягнули понад пів сотні іноземців та двох громадян України

Впродовж двох тижнів, з 4 грудня по 22 грудня, на Тернопіллі тривали комплексні профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають в України під  назвою «Мігрант». За вказаний період виявили 15 нелегальних мігрантів: щодо 10 з них ухвалено рішення про примусове повернення до країни походження; щодо 5 - про видворення за межі України. Про це повідомили на сторінці Міграційної служби Тернопільської області у фейсбуці.

Міграційники спільно з правоохоронцями і представниками місцевого самоврядування провели низку перевірок місць можливого перебування іноземців, які ухиляються від виїзду з України. Відтак виявили 3 громадян російської федерації, одну громадянку Білорусі та громадянина Республіки Азербайджан, які не виконали рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни. Щодо цих іноземців службові особи УДМС у Тернопільській області прийняли рішення про видворення із подальшою забороною в’їзду в нашу країну строком на 5 років.

Також виявили 2 громадян країни-агресора, які знаходяться в Україні без законних підстав. Щодо них прийнято рішення про примусове повернення, а інформацію передано працівникам Управління СБУ в Тернопільській області для проведення заходів згідно з чинним законодавством.

Особливу увагу під час «Мігранта» приділили моніторингу інформації про порушників міграційного законодавства з-поміж іноземців, які раніше прибули в Україну з метою навчання, але не виїхали після його завершення. Як результат - виявили 3 колишніх іноземних студентів, які залишились в Україні нелегально. Щодо порушників винесено рішення про примусове повернення.

До адміністративної відповідальності притягнули понад пів сотні іноземців та двох громадян України.

Фото зі сторінки Міграційної служби Тернопільської області у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео