Тамара Коблик

На Тернопільщині впіймали браконьєрів

Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27-70–34 та (097) 427-85-95

11 листопада інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля під час рибоохоронної роботи виявлено порушення Правил любительського і спортивного рибальства. Про це повідомили на сторінці відомства у фейсбуці.

Інцидент трапився на річці загальнодержавного значення Стрипа поблизу с. Будилів Тернопільського району Тернопільської області.

Близько 11 години затримано місцевого мешканця, який здійснював вилов риб забороненим знаряддям лову – сіткою підйомною «хваткою».

На громадянина оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено.

Пізніше виявлено громадянина який здійснював вилов риби на зимувальній ямі на річці загальнодержавного значення Стрипа в с. Золочівка Тернопільського району Тернопільської області. На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

З початку місяця виявлено 13 аналогічних порушень вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах.

Закликаємо рибалок любителів детально ознайомитись з наказом від 31 жовтня 2022 р. № 46. В документі зазначено терміни, перелік та межі зимувальних ям у водних об’єктах Тернопільської області. Риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям, - йдеться у повідомленні.

З переліком зимувальних ям у водоймах Тернопільської області можна ознайомитись тут.

Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео