Тамара Коблик

На Тернопільщині завершують посівну кампанію

Технічними культурами цьогоріч на Тернопільщині планують засадити поля площею 590 тисяч гектарів

На Тернопільщині аграрії закінчують посівну кампанію. Цьогоріч технічними культурами планують засіяти поля площею 590 тисяч гектарів. Це на 100 тисяч гектарів більше, ніж минулого року. Про це повідомив директор обласного департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів, пише Суспільне.

За його словами, заплановані площі посівів ярих культур — 400 тисяч гектарів.

Заступник директора з рослинництва одного з агропідприємств області Олег Чалик розповідає, наразі обприскують посіви цукрових буряків.

Майже на заключному етапі захист цукрових буряків від бур’янів. Посівна вже майже закінчена. В принципі впоралися. Волога є, температура дозволяє. Все в нас добре.

Олег Чалик каже, всього підприємство засіяло площу 45 тисяч гектарів. Порівняно з минулим роком, посівна площа не змінилася.

Цукровий буряк посіяли на площі понад 4 тисячі гектарів. Ярий ячмінь — 4 тисячі гектарів. Ярої пшениці, гороху і сої є величезний клин цього року. Сої посіяно на понад 9 тисячах гектарах землі.

Технічними культурами цьогоріч на Тернопільщині планують засадити поля площею 590 тисяч гектарів. Це на 100 тисяч гектарів більше, ніж торік. Про це розповів директор обласного департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів.

Якщо говорити про технічну групу, то основну культуру — цукровий буряк, вже посіяли. Це 24 тисячі гектарів. При мінімальній врожайності можна говорити, що на понад 1 мільйон тонн солодких коренів можна розраховувати. У межах 140 — 145 тисяч тонн цукру можна отримати. Залишилася в технічній групі така ще соя. 117 тисяч гектарів — прогнозована площа. На сьогодні вже 40 тисяч посіяли.

Для ярих культур відвели площу 400 тисяч гектарів, каже Володимир Стахів.

Якщо говорити про зернову групу, то практично вся вона посіяна за винятком двох культур. Це кукурудза і гречка. Кукурудзу до цих складних погодних умов, до дощів частково посіяли. Думаю, у найближчий тиждень-другий завершиться посів кукурудзяного зерна. Гречка — остання в зерновій групі.

Фото ілюстративне Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео