Тетяна Бакай

На тернопільському ринку ажіотаж біля прилавків з насінням (відео)

Як розповідають продавці, найбільше купують насіння моркви, петрушки, кропу, щавлю, столового буряка, огірків 

На вулиці тепліє, відтак чимало городників вже планують висаджувати на грядках зелень та овочі.  Які ціни, дізнавалися журналісти Терену. 

Як розповідають продавці, найбільше купують насіння моркви, петрушки, кропу, щавлю, столового буряка, огірків. Усе насіння – українського виробника, а також привезене з Нідерландів та Польщі. Пакетики, розфасовані по 20 грамів, коштують 20 гривень. 

Продавці розповідають про найпопулярніші сорти огірків. 

«Все пучком», «Передгірний виноград» дуже популярний, «Сусіду на заздрість» — це взагалі всі вже люди знають, що огірки цього сорту родючі, гарно зберігаються і маринуються, – розповідає продавчиня Ніна. 

Насіння помідорів є меншими упаковками, і їх ціна коливається від 8 до 35 гривень. 

Є жовті, є червоні, є ранні та пізні. Помідори бажано висаджувати раніше, але зараз ще теж можна висаджувати ґрунтові помідори, – каже продавчиня. 

У продажу також є сіянка цибулі, на яку зараз чималий попит. 

Зараз цибуля трохи подорожчала, тож її вартість – 130 за кілограм. Сезон наближається, відтак і ціна росте. Кущова цибуля 140-150 гривень. Синя та біля цибуля буде по 150. Везуть усю цибулю до нас із Нідерландів, – зазначає продавчиня.

Покупці, з якими поспілкувалися журналісти Терену, розповідають, що намагаються садити овочі та зелень на дачах та городах, щоб мати все своє. Тож зараз якраз купують насіння, щоб посадити, коли добре прогріється ґрунт. 

Фото, відео Руслана Жирова

Вибір читачів за тиждень

Відео