На «Галицькій дефіляді» показують вищий пілотаж з велотріалу

Подолання перешкод на велосипеді – велотріал – вид спорту, який швидко завоював прихильність любителів крутити педалі з усього світу. Популярності цей вид спорту набув і у Тернополі.

Нещодавно у файному місті відбулися всеукраїнські змагання з велотріалу. Відтак на дефіляді у парку Шевченка тріалісти знову показують, на що здатні.   

Для показових виступів облаштували лінію перешкод, де спортсмени показують різної складності елементи. Тріалісти кажуть, що власним прикладом хочуть заохотити тернополян до здорового способу життя.

«Велотріал - це дійсно спорт, а не якась субкультура. Він розвивається в Україні та є досить популярним серед тернополян. 18 липня наші спортсмени їдуть на чемпіонат України з велотріалу», - розповідає тріаліст Віталій Сус.

На жаль, такий вид спорту немає підтримки з боку місцевої влади.

«18 липня на чемпіонаті України я змагатимусь у розділі «еліта» - це найвищий рівень для тріалістів. Але у Тернополі немає можливості гідно підготуватись до чемпіонату. Адже на змаганнях перешкоди сягають від 1 метра висоти, - продовжує Віталій Сус. – Ми вже два роки просимо виділити нам місце у якомусь з парків, аби там можна було тренуватись. Ми навіть знайшли спонсора, який готовий власним коштом побудувати смугу перешкод. Але місцева влада лише годує нас обіцянками, що все буде. Ми ж продовжуємо «стукати» та сподіваємось що нас врешті почують».

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео