На хабарі Камінський відбитків пальців не залишив?

Затриманий на хабарі заступник тернопільського міського голови – жертва політичного замовлення. Так вважає мер.

Про наслідки вчорашнього захоплення Тернопільської міськради розповів Сергій Надал на нинішньому брифінгу.

Він запевняє: Володимир Камінський хабара не отримував, санкції на його арешт не було. Вчорашні карколомні події, мовляв, – політичне замовлення.

«Вчора о 13 годині група озброєних людей в масках з автоматичною зброєю увірвалася у приміщення Тернопільської міської ради без жодних пояснень та виламала двері кабінету юристів, приймальні заступників міського голови Володимира Камінського та Вікторії Остапчук. Коли нікого не знайшли у кабінетах, бо була обідня перерва, ці люди заблокували входи та виходи у приміщенні та розійшлися по різних кабінетах міської ради, - розповів Сергій Надал. - Також вони намагалися зламати двері у приймальню міського голови, але я їм відкрив їх самостійно. Попросили зробити обшук у моєму кабінет, я надав їм таку можливість. Хоч у них не було жодних документів, окрім постанови Печерського суду Києва на обшук кабінету Володимира Камінського».

Володимир Камінський у момент появи правоохоронців перебував у кабінеті секретаря міськради Турського. Вони пили чай у зачиненому кабінеті. Візитери з «органів» вибили туди двері.  

Сергій Надал каже, що двері виламали разом з одвірками.

Відомо, що у кабінеті Камінського знайшли три пачки купюр по 500 грн. Вони були помічені, але відбитків пальців підозрюваного на них, за словами міського голови, не було.

Вчорашню ситуацію Сергій Надал пов’язує з програмою «Гроші», яка вийшла на каналі 1+1 у понеділок 18 травня. Каже, що два випадки – це політичні замовлення. Мер готує позови за цими справами.

Наразі відомо, що Вододимир Камінський перебуває у слідчому ізоляторі Києва.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео