На Збаражчині візьмуться за енергозбереження з розумом

Захід допоможе.

У рамках реалізації програми розвитку ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Збаразькому районі планується впровадження енергозберігаючих заходів у Зарудянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, Красносільській ЗОШ І-ІІступенів та Коханівській ЗОШ І-ІІ ступенів – мова йде про заміну вікон та дверей, а також капітальний ремонт даху, утеплення покрівлі та оздоблення фасадів у Максимівській ЗОШ І-ІІ ступенів.
За участю координатора обласного ресурсного центру громад Олега Процика, відбулося засідання Форуму місцевого розвитку в Збаразькому районі, на якому було заслухано звіти голів сільських громадських організацій про бюджети мікропроектів та обговорено перспективи спів фінансування мікропроектних пропозицій громад із районного бюджету.
У підсумку було затвердженно мікропроектні пропозиції щодо співфінансування. Далі їх уже мають затвердити депутати районної ради на черговій сесії. Після цього мікропроекти відправлять на погодження в Києві. За умови їхнього затвердження в столиці з громадами та ЄС буде укладена угода, оберуть підрядну організацію та розпочнуть необхідні роботи.

– Пам’ятайте, - наголосив Олег Процик, – всі енергозберігаючі заходи мають бути проведенні з розумом. Донор не дозволить викидати кошти на вітер.
В ідеалі усі роботи щодо заміни вікон, дверей, ремонту даху в школах планують завершити до першого вересня – початку нового навчального року.

Світлана БОДНАР.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео