Ростислав Фук

«Нам допомагали всім селом»: жителька Миколаївщини зворушливо подякувала за прихисток на Тернопільщині (відео)

Через рік після початку повномасштабної війни війни жінка спеціально приїхала до села Кип'ячка, подолавши 550 кілометрів, щоб особисто подякувати спільноті, яка її прихистила

Світлана Волошина приїхала у село Кип’ячка Тернопільського району з Миколаївщини. Жінка подолала 550 кілометрів, щоб особисто сказати «дякую» парафіяльній спільноті Церкви Пресвятої Богородиці яка в перший день війни прихистили її сім’ю, пишуть на сторінці «Карітас Тернопіль».

Ми приїхали 24 лютого, ми не знали, що, де, як, ми були розгублені. Отець Андрій Козяр із парафією зустріли нас, перш за все заспокоїли нас, запевнили, що все буде добре. Нас тут огорнули такою любов’ю. Пів села все несли нам продукти, одяг. Ми безмежно вдячні. Ми жили тут чотири місяці і повернулися додому на Миколаївщину, – розповідає Світлана Волошина.

До річниці з дня початку війни жінка залишила все, їхала близько десяти годин у Кип’ячку, щоб особисто подякувати парафіяльній спільноті за їх соціальне служіння, бо саме ці люди стали для неї рідними

Ми їхали, як в гості до рідних. Коли ми повертали сюди до Кип’ячки, наші серця огорнуло таке натхнення і водночас ностальгія, емоції переповнювали, – каже Світлана Волошина.

Фото, відео Карітас Тернопіль

Вибір читачів за тиждень

Відео