Орест Сарматський

Органічне виробництво в Україні зростає у 5 разів швидше, ніж в ЄС (Агроновини)

2701 (Copy)

Темпи зростання українського органічного виробництва в 5,4 рази вищі, ніж у країнах Європи, і майже в 5 разів вищі, ніж у світі.

Про це повідомила начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Мінагрополітики Валентина Заєць, передає SuperAgronom.com з посиланням на apk-inform.com.

За її словами, зараз Україна посідає 20 місце у світі та 11 місце в Європі за площею сільськогосподарських угідь, зайнятих під органічним виробництвом.

В Україні виробляється широкий спектр органічної продукції, при чому, під зерновими перебуває 45,4% загальної площі органічних угідь.

Майже все вирощене з України експортується, адже рівень споживання на внутрішньому ринку невисокий – близько €0,68 на душу населення, у порівнянні з €10-11 у світі.

– З експортом органічної продукції все складається чудово – €99 млн в 2017 р. Постачання орієнтовані переважно на країни Європи – Нідерланди, Німеччину, Великобританію, Італію, Австрію, Польщу, Швейцарію, Бельгію, Чехію, Болгарію, Угорщину. Дуже цінують українські органічні продукти в Америці та країнах Азії. Туди йде приблизно €4 млн із загального експорту, – додала Валентина Заєць.

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Агрокластер на Полтавщині випускатиме крем-мед у стіках

Торгова марка «Меди Межиріччя» разом із ТОВ «Альянс Стік» запускає серію фасованої продукції меду і крем-меду у стіках вагою 20 г, повідомляє semenivka.com.ua.

Зазначається, що таке фасування стане в нагоді у подорожах, після спортивних тренувань тощо.

Довідково: «Меди Межиріччя» – перший агропромисловий бджільничий кластер, який було створено у 2018 р.і на базі приватного сільськогосподарського підприємства «Дружба» (Полтавська область).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео