Особисті медалі командного чемпіонату з Тернопільщини

спорт

Ще одні всеукраїнські старти легкоатлетів порадували прихильників «королеви спорту» Тернопільщини успішними виступами своїх улюбленців. Під час проведеного минулих вихідних, 23—24 липня, командного чемпіонату України в Кропивницькому ті завоювали дві золоті і дві бронзові медалі та по одній аналогічних проб у змаганнях молодих атлетів віком до 23-х років. 

Передусім порадіймо за підопічного заслуженого тренера України Михайла Васірука, уродженця Лановеччини Сергія Крука. В секторі для стрибків у довжину вихованець обласного ФСТ «Колос», який нині удосконалює майстерність в обласній ШВСМ, нарешті зумів повернути властиву для себе психологічну стійкість. Тож і не дивно, що після кількох не надто вдалих виступів і з розбігом на «відмінно» впорався, і політ продемонстрував ледве не ідеальний. У нагороду — особисте досягнення (7 метрів 82 сантиметри), яке, звісно ж, не залишило шансів іншим претендентам на першість. Срібний призер Богдан Єгоров із Донеччини відстав від випускника Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка, який нині здобуває другу вищу освіту в Тернопільському національному економічному університеті, більш ніж на тридцять сантиметрів.

спорт2
спорт2

Дізнавшись про цю новину, відомий не тільки на Тернопільщині укладач статистичної інформації про легку атлетику Олександр Степанюк висновок зробив однозначний: «Уже й до нормативу майстра спорту міжнародного класу Сергієві рукою подати».

Самі ж підопічні Олександра Степанюка і ще одного тренера ОШВСМ Юрія Рикалова, сімейне подружжя Івана і Наталії Стребкових виступили по-різному. Наприкінці першого змагального дня найталановитіший бігун сучасності нашого краю Іван Стребков, для якого цей сезон ідеальним, на превеликий жаль, не назвеш, не зміг потрапити до числа призерів на своїй улюбленій дистанції 5000 метрів, фінішувавши четвертим — 14 хвилин 32,65 секунди. Зате в неділю вранці студентка ТНПУ імені В. Гнатюка Наталія Стребкова в бігу на 3000 метрів із перешкодами здобула не менш упевнену перемогу, ніж Сергій Крук у секторі для стрибків у довжину. Єдиною серед учасниць уклалася в норматив майстра спорту та випередила найближчу конкурентку Оксану Райту з Львівщини аж на 33,2 секунди. В нагороду як «золото» турніру дорослих, так і змагань молодих атлетів віком до 23-х років.

Нагороди турнірів обох вікових груп вдалося завоювати і студентці ТНЕУ Тетяні Фетіскіній. Метнувши в кращій спробі спис на 49 метрів 81 сантиметр, підопічна Василя Яковіва фінішувала третьою. А ще одну «бронзу» до скарбнички збірної області поклав стрибун потрійним Дмитро Чорнота, який в ОШВСМ займається під керівництвом Євгена Кармелюка, — 14 метрів 99 сантиметрів.

Щодо інших атлетів, то стрибун у висоту Віктор Ворко, подолавши планку на висоті 205 сантиметрів, став шостим серед дорослих. А його молодші колеги по секції Тернопільської ОДЮСШ «Колос», де теж знаходяться під опікою Євгена Кармелюка, Олександр Хома і Назар Вовчок, стрибнувши відповідно на 200 і 190 сантиметрів, посіли п’яте і сьоме місця серед молоді. А в забігу дорослих на 1500 метрів сьоме місце виборов Руслан Даньків, який займається в ОШВСМ під керівництвом Ольги Стефанишиної.

Збірна легкоатлетів Тернопільщини, набравши 520 залікових балів, у командному підсумку виборола тринадцяте місце серед 25-ти колективів.

На фото: суперниці Наталії СТРЕБКОВОЇ залишилися далеко позаду; щасливий Сергій КРУК, який минулої суботи встановив у Кропивницькому особисте досягнення.

Богдан ДІКАЛЬЧУК

Фото з архіву федерації легкої атлетики Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео