«Пам’ятаємо назавжди»: у Тернополі вшанували загиблих у драмтеатрі Маріуполя

Рік тому росія скинула надпотужну бомбу на драмтеатр у центрі Маріуполя, де ховалися від обстрілів сотні людей. Вічна пам’ять загиблим

Хвилиною мовчання і молитвою вшанували у Тернополі загиблих під час бомбардування драмтеатру у Маріуполі. Мирна акція відбулася біля Тернопільського драмтеатру 16 березня. Цього дня минає рік, як окупанти прямим влучанням в будівлю, вбили сотні людей, які переховувалися всередині.

Учасники акції принесли з собою свічки і лампадки, на асфальті символічно написали «ДЕ ТИ». Минулого року такий напис великими літерами білою фарбою на подвір'ї драмтеатру попереджав, що у приміщенні є діти. Писали російською, щоб зрозуміли окупанти, але на жаль…

Мирні акції із вшанування загиблих відбулися у Львові, Києві, Тернополі, Чернівцях, Ужгороді, Івано-Франківську, Кривому Розі, Черкасах, повідомляє центр ЯМаріуполь. 

16 березня 2022 року. Пам’ятаємо. Назавжди! Маріупольський драмтеатр – два слова, дві бомби, 600 забраних життів, одна трагедія та один великій біль для мільйонів людей по всьому світу. Знищення театру, де ховалися від обстрілів маріупольські родини, шокував увесь світ. Маріупольський театр з написом «ДІТИ» став символом російської агресії проти мирних, проти людства, проти дітей, проти вільної України. Маріупольський драмтеатр можна розібрати. Але він є серцем нашого міста, і воно продовжує битися у серцях маріупольців. І ми будемо пам’ятати. Кожного. Кожну, - цитує центр міського голову Маріуполя Вадима Бойченка.

 У рф відкидають звинувачення у скоєнні цього воєнного злочину, попри висновки міжнародних організацій, та стверджують, що театр було заміновано українською стороною, а вибух стався зсередини. 23 грудня минулого року стало відомо, що окупанти повністю демонтували руїни будівлі драмтеатру. 

Фото: Pavel Klimov Reuters, центр ЯМаріуполь, скріншот з відео Файне місто 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео