Божена Волинець

Петиція про скульптуру Джессі у Тернополі набрала необхідну кількість голосів

Жителі обласного центру ініціюють встановлення пам’ятника «чотирилапій тернополянці» - собаці Джессі.

Петицію задля втілення ідеї зареєстрували 25 січня на сайті Тернопільської міської ради. Не пройшло і місяця, як потрібну кількість підписів уже зібрано. Станом на 11 лютого – 302 підписи із 300 необхідних. 

Тепер на прохання має відповісти місцева влада. 

Нагадаємо, Джессі – це вулична собака, яка жила переважно у центрі Тернополя й була улюбленицею багатьох тернополян. Нещодавно, а саме 1 січня 2022 року Джессі померла. 

Пропонують встановити «Скульптуру чотирилапої тернополянки Джессі" на одній із пішохідних вулиць центру міста - Валовій або Сагайдачного, на яких собака бувала щодня. Біля пам’ятника у вигляді мисочки хочуть облаштувати напувалку для тварин, вода в яку поступатиме з водопровідної мережі цілорічно.

- Таким чином ми не лише привернемо увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимемо наше місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі, - зазначає авторка петиції Семусь Тетяна.

Окрім того, на виготовлення скульптури з міського бюджету планують не використовувати жодної копійки.

Містяни готові виготовити скульптуру за власні кошти, зібрані з добровільних внесків. Облаштування ж місця встановлення пам’ятника та облаштування підведення та відведення води та утримання в належному технічному стані пропонується покласти на місцеву владу.

Фото: петиції 

Вибір читачів за тиждень

Відео