Тамара Коблик

Під час гасіння пожежі лісу на Тернопільщині постраждала жінка (фото, відео)

60-річну жінку з термічними опіками госпіталізували.

Гасити масштабну пожежу сухої трави довелося рятувальникам поблизу с. Межигір’я Монастириської громади на Чортківщині 29 березня.  Через суху і вітряну погоду займання швидко набрало обертів. Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС в Тернопільській області. 

До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів полум’я розповсюдилося на самосів та частину хвойного лісу, що належить Коропецькому лісництву ДП «Бучацьке лісове господарство».

Пожежу гасили 30 людей із залученням техніки:  дві рятувальні команди, восьмеро представників лісництва, десятеро місцевих жителів. 
 
Займання на 7,5 га, яке почалося близько 16.00, вдалося погасити за кілька годин. Врятували 30 га лісу. Вогонь знищив 3 га сухої трави, 2,5 га лісової підстилки хвойного лісу та 2 га лісової підстилки самосіву лісу. Під час гасіння пожежі термічні опіки отримала 60-річна жителька с. Межигір’я. Потерпілу госпіталізували до Монастириської міської лікарні. 

Як повідомляють в управлінні ДСНС в Тернопільській області, лише 28 березня на Тернопільщині пожежники погасили 58 загорянь на площі майже 77 га. 

Нагадаємо, міський голова з Тернопільщини дає винагороду за спійманого палія

 
 
 
 
Фото, відео ДСНС України в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео