Тамара Коблик

Після спілкування з телефонним шахраєм житель Тернопільщини втратив понад 12 тисяч гривень

Пенсіонер під час розмови повідомив свої персональні дані. Після цього отримав повідомлення про списання коштів з картки

До співробітників Кременецького райвідділу поліції надійшло повідомлення від 68-річного жителя райцентру про те, що невідома особа шляхом обману викрала з його банківської картки понад 12 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як встановили правоохоронці, гроші з картки чоловіка зникли після спілкування з телефонним незнайомцем, який представився працівником банку. Пенсіонер під час розмови повідомив свої персональні дані. Після цього отримав повідомлення про списання коштів з картки.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для встановлення особи афериста.

Поліціянти вкотре звертаються до громадян: не розголошуйте персональні дані (номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку. Не повідомляйте нікому ПІН-коди карток. Не надавайте коди, які отримуєте в CMC-повідомленнях.

У випадку, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з шахраями, завершіть розмову та зателефонуйте на гарячу лінію банківської установи або повідомте в поліцію за номером 102.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео