Оксана Бучко

Покарати недобросовісного перевізника допоміг тернополянину безкоштовний адвокат

34434891_897938613726353_7906508443693875200_n

Чоловік похилого віку, інвалід ІІ групи, учасник війни, житель міста Тернополя звернувся до Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Заявник  поскаржився на недобросовісного перевізника, який порушив його права. Адвокат системи БПД допоміг стягнути з перевізника 15 000 гривень моральної шкоди.

У своєму зверненні клієнт пояснив, що в обідню пору, повертаючись додому, вирішив скористатися послугами громадського транспорту та зайшов в автобус. Це був маршрут №3 по Тернополю. Зайшовши в автобус, пасажир пред’явив водію посвідчення учасника війни. Оскільки передні сидіння, які відведені для пільговиків, були зайнятими, він зайняв вільне місце в кінці салону автобуса.

Рухаючись громадським транспортом чоловік очікував своєї зупинки – «вулиця Чалдаєва». У цей час на маршруті проводилися ремонтні роботи дорожнього полотна правої смуги дороги, тому громадський транспорт рухався лівою смугою. Під час руху автобуса лівою смугою по проспекті Злуки м. Тернополя, одна із пасажирок попросила водія зупинити транспорт перед зупинкою «вулиця Чалдаєва», на що останній погодився і зупинив транспортний засіб, даючи можливість пасажирці вийти на вулицю. Оскільки, зупинити автобус по правій стороні дороги на зупинці «вулиця Чалдаєва»  було неможливо, чоловік вирішив вийти також. Через свій похилий вік він не встиг швидко перейти із задньої частини автобуса до передніх дверей, тому попросив водія почекати. Водій не став очікувати і рушив автобусом далі, сказавши пасажиру, що зупинить автобус на наступній зупинці по маршруту.

Адвокат системи БПД Ігор Юзьвак в інтересах заявника підготовив до Тернопільського міськрайонного суду позовну заяву, в якій поставив вимоги стягнути із юридичної особи – перевізника, що обслуговує маршрут громадського транспорту №3 в місті Тернополі, 70 000 гривень моральних збитків в користь клієнта. Рішенням суду частково задоволено вимоги позивача і стягнуто з перевізника в користь позивача 15 000 гривень моральних збитків.

Тож тернополян закликають не мовчати і захищати свої права разом з системою безоплатної правової допомоги!

До слова, єдинийтелефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео