Ростислав Фук

Помер тернопільський викладач-історик

Упродовж багатьох років Олександр Шама викладав базові навчальні курси на історичному факультеті Тернопільського педуніверситету

Зупинилося серце кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії та релігієзнавства Тернопільського національного педагогічного університету Олександра Шами. Про це повідомили на сторінці університету в фейсбуці.

Олександр Шама працював в педагогічному університеті на посаді асистента, а згодом доцента з 1989 року. Серед його наукових інтересів були проблеми сучасної медієвістики, актуальні питання ранньомодерної історії України, історії української та зарубіжної культури.

Олександр Іванович багато уваги приділяв методичній роботі, підготував низку важливих навчальних посібників з історії та культурології, котрі користуються популярністю серед студентів ТНПУ ім. В. Гнатюка та України, – йдеться в повідомленні.

Упродовж багатьох років Олександр Шама викладав базові навчальні курси на історичному факультеті – «Історію світової культури», «Соціальну і культурну антропологію», «Історію релігії», «Історію стародавнього Сходу», «Історію стародавньої Греції і Риму», «Історію середніх віків».

Колектив Терену висловлює щирі співчуття рідним та близьким Олександра Шами. Вічна пам'ять.

Нагадаємо, 3 серпня помер знаний тернопільський професор-мовознавець Зіновій Бичко.

Фото ТНПУ та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео